E
RYTV-hankeohjelman organisaatiorakenneRakennetun ympäristön tietomallintamisen vakiointi -hankeohjelma rakentuu yhtenäisellä tavalla toteutettuihin projekteihin, jotka tukevat tietomallintamisen vakiointia koko rakennetussa ympäristössä. Olemme kehittäneet RYTV-hankeohjelman organisaatiota, ja esittelemme luonnoksen rakenteesta. 

RYTV-hankeohjelma perustuu neljään periaatteeseen:  

  1. Alan yleinen vakiointi on jatkuvaa ja sen takana on koko alan hyväksyntä. Tavoitteena on, että organisaatio pystyy ylläpitämään ja päivittämään RYTV-julkaisuja alan tarpeiden kehittyessä.
  2. Uskottava RYTV-hankeohjelma on kaikille rakennetun ympäristön toimijoille. RYTV-hankeohjelma rahoitetaan ja toteutetaan alan yhteistyövoimin. Koordinoimisesta vastaa Rakennustietomalli Oy buildingSMART Finlandin tukemana.
  3. RYTV-hankeohjelman puitteissa toteutettujen projektien tulokset ja julkaisut kuuluvat yhteiseen tietopääomaan ja ovat kaikkien saatavilla ja käytettävissä ilman maksua. Tietopääoman pohjalta organisaatiot voivat tehostaa toimintaa ja rakentaa uusia palveluita.
  4. buildingSMART Finland tuo vahvuutensa tietomalliosaamisessa koko alan käyttöön, ja tietomallintamisesta tehdään rakennetun ympäristön toiminnan perusta.  

Alan yhteisen hyväksynnän varmistamiseksi ehdotamme, että Rakennustietosäätiön alaisuuteen perustetaan RYTV päätoimikunta ja RYTV tekninen toimikunta. Toimikunnat vastaavat hankeohjelman strategisesta ohjauksesta ja RYTV:n teknisen sisällön hyväksymisestä.  

Tarkemmat organisaatiokaaviot

Jos teille nousi kysymyksiä tai kommentoitavaa RYTV-hankeohjelman organisaatiorakenteesta, voitte lähettää meille sähköpostia tai soittaa. 

 

Ystävällisin terveisin, 

Annina Lehikoinen, toimitusjohtaja 

annina.lehikoinen@rakennustietomalli.fi, puh. 050 5544 720 

 

Meeri Smolander, hankekoordinaattori 

meeri.smolander@rakennustietomalli.fi, puh. 050 3388 401 


E
buildingSMART Finland -verkoston apua tarvitaan RYTV-hankeohjelman markkinoinnissa