E
Ensimmäinen suomalainen talotekniikkaohjelmisto saanut kaikki talotekniikkasuunnittelun osa-alueet kattavan IFC 2x3 CV 2.0 -sertifikaatin
mennessä bSF | touko 25, 2016

bSF:n toiminnassa aktiivisesti mukana oleva MagiCAD sai ensimmäisenä suomalaisena ohjelmistona kaikki talotekniikkasuunnittelun osa-alueet kattavan IFC 2×3 CV 2.0 -sertifikaatin!

TURKU 19. toukokuuta 2016 – Progman Oy:n kehittämän talotekniikka-alan suunnittelu- ja tietomallinnusohjelmiston MagiCAD for AutoCADin kaikki sovellukset IV-, putkisto-, sähkö- ja muuhun talotekniikkasuunnitteluun ovat nyt IFC 2×3 CV 2.0 MEP Export -sertifioituja. IFC-tiedostomuoto mahdollistaa rakennusprojektin 3D-tietomallin tehokkaan jakamisen ja tiedonsiirron eri suunnitteluohjelmistojen, suunnittelualojen ja projektin osapuolten välillä. Sertifikaatin myöntää kansainvälinen BuildingSMART-organisaatio, joka johtaa standardointityötä rakennusten tietomallinnuksen (building information modelling, BIM) saralla.

”Alan toimijoiden yhteistyö ja ohjelmistojen välinen yhteensopivuus ovat meille tärkeitä. IFC tekee projektin eri osapuolten välisestä tiedonkulusta ja yhteistyöstä tehokkaampaa. Kun arkkitehti, rakennesuunnittelu, talotekniikkasuunnittelu ja urakoitsijat pystyvät saumattomasti hyödyntämään kaikkea projektissa tarvittavaa tietoa, päällekkäinen työ vähenee ja aikaa ja rahaa säästyy projektin eri vaiheissa. Tämä johtaa myös helposti parempiin pitkän tähtäimen suunnitteluratkaisuihin”, kertoo toimitusjohtaja Jukka Nyman Progman Oy:stä.

”Vaikka olemmekin jo pitkään käytännössä tukeneet IFC 2×3 -tiedostovientiä, IFC 2×3 CV 2.0 MEP Export -sertifiointi on meille erittäin tärkeä virstanpylväs. Julkaisemme myös pian jo alustavan tuen IFC 4 -tiedostoviennin vielä osittain keskeneräiselle määritelmälle, jonka otetaan Norjassa käyttöön standardina jo heinäkuussa 2016. Norja on edelläkävijä ja tämän tulevan määritelmän kanssa erittäin aikaisin liikkeellä. Muiden markkina-alueiden osalta IFC 2×3 tulee olemaan keskeinen standardi vielä pitkään”, Jukka jatkaa.

MagiCAD mahdollistaa taloteknisen suunnittelun käyttäen Euroopan laajinta tuotemallitietokantaa, johon kuuluu yli miljoona tuotetta maailman johtavilta laitevalmistajilta. Tuotteissa on oikeat mitat ja kaikki tarvittava tekninen tuotetieto. Tämä luo perustan tarkoille laskennoille ja mahdollistaa asennukset suunnitelmien mukaisesti.
Lehdistökontakti: Mikko Mäki, myyntipäällikkö, puh. 02 8387 6056, mikko.maki(at)magicad.com, www.magicad.fi

Kaikki IFC 2×3 CV 2.0 -sertifioidut ohjelmistot kansainvälisesti:
http://buildingsmart.org/compliance/certified-software/

sisään Uutiset
# fi ifc
E
Iso askel – InfraBIM-ohjekokonaisuus päivitetty
mennessä bSF | huhti 29, 2016