E
Infra-rakennusosa -nimikkeistön päivitystyö on käynnistynyt
mennessä buildingSMART Finland | joulu 10, 2020

Infra-rakennusosa -nimikkeistön päivitystyö on käynnistynyt. Työn tavoitteena on päivitetty Infra-rakennusosa- ja InfraBIM-nimikkeistö, jossa on huomioitu pitemmällä aikavälillä kertyneet päivitystarpeet ja korjattu havaitut ristiriitaisuudet eri ohjeissa (Infra-määrämittausohje-InfraRYL-YIV). Merkittävimmät päivitykset kohdistuvat 1000- ja 2000-pääluokkien uudelleenjärjestelyyn. Laajennuksista huomioidaan eri kehityshankkeiden tulokset – mm. MaisemaBIM ja HulevesiBIM sekä rataturvaan ja -sähköön liittyvät lisäykset. Työ valmistuu toukokuussa 2021. Työn tilaajana on RTS:n Infra-päätoimikunta ja projektipäällikkönä työssä on Harri Mäkelä Innogeo Oy:stä. BSF:n infraryhmän puolelta työ kuuluu yhtenä osana Inframallintamisen kehittäminen 2020-projektiin, missä työstä vastaa Juha Liukas Sitowisestä. Projektiryhmään kuuluvat myös Liisa Kemppainen Sitowisestä ja Niki Tapper Rambollista.

Jos tiedät ristiriitaisuuksia nimikkeistöjen osalta eri ohjeissa tai sinulla kehittämisideoita nykyisten nimikkeistöjen osalta, ilmoita niistä bSF Inframallintamisen ideaseinällä: nimikkeistöjen kehittäminen ja nimikkeistöjen ongelmat. Ideaseinä on kaikkien katseltavissa, mutta kortin lisääminen tai kommentointi vaativat kirjautumista. Rekisteröityminen on ilmaista. Ohjeet löytyvät ensimmäisestä kortista.

Inframodel -työpajat I & II tammikuussa 2021

Tule kuulemaan inframallintamisen uusimmat uutiset ja osallistumaan inframallintamisen tulevaisuuden kehittämiseen!
Työpajat järjestetään tammikuussa ja tavoitteena on luoda selkeä visio ja tulevaisuuden tiekartta alan toivomusten mukaisesti.

sisään Uutiset
# fi
E
bSF Kaupunkiryhmän kysely, ideaseinä ja tietoiskut
mennessä buildingSMART Finland | marras 25, 2020