E
Inframodel4 Hackathon - kiitos osallistuneille!
mennessä buildingSMART Finland | maalis 16, 2018

15.3. pidettiin buildingSMART Finlandin Infra-toimialan standardointiryhmän järjestämä Inframodel4 Hackathon -työpaja. Osanotto tilaisuudessa oli erinomainen ja paikan päälle olikin saapunut suuri joukko ohjelmistotalojen, suunnittelijoiden, alan aktiivien sekä standardointiryhmän edustajia.

Ohjelmistotoimittajille oli annettu ennakkotehtävänä tuottaa Espoon kaupungin katukohteesta Tammitieltä Inframodel4-aineistoa, jota koottiin Infrakit-palveluun perustettuun työtilaan. Saimme käytyä esimerkkiaineistoja hienosti läpi ja monelta ohjelmistotalolta olikin tullut paljon hyvää aineistoa. Sovimme Hackathonissa, että seuraavassa standardointiryhmän työpajassa käymme tuloksia läpi ja sovimme jatkotoimenpiteistä.

Tulemme pitämään vastaavanlaisen Hackathon-tilaisuuden vielä myöhemmin kevään/kesän aikana, johon mennessä kaikista ohjelmistoista sekä uusista IM4 ominaisuuksista ja tietosisällöstä toivotaan saatavan lisää erinomaista aineistoa testauksia ja esimerkkejä varten. Aikanaan on tarkoitus koota IM4-muotoista esimerkkiaineistoa katukohteen lisäksi myös tie- ja ratakohteista. Aineistoa tullaan myöhemmin julkaisemaan bSF Infran sivuilla osamalleina sekä yhdistelmämallina. Julkaistavaa aineistoa voidaan käytettää jatkossa esimerkiksi YIV-  ja IM4-ohjeistuksissa, koulutuksissa, ohjelmistotestauksessa ja monella muulla tavalla.

Tehdään kaikki osamme kehityksen eteen nyt, että jatkossa saamme hankkeissa nähdä täydellistä ja yhteensopivaa IM4-aineistoa. Kaikkien kannalta parempi tehdä kehitystä ennen kun mahdolliset ongelmat tai virheet päätyvät tuotantoon ja hankkeissa ratkottavaksi. Fail fast on parempi kuin jälkiviisaus.

Kiitos kaikille osallistuneille sekä asian eteen työpanoksensa antaneille. Aivan mahtavaa nähdä kuinka kehitys etenee yhteistyöllä!

Linkin takana muutama kuva tapahtumasta: https://photos.app.goo.gl/5rUtEfLVYKDuB7el1

– buildingSMART Finlandin Infra-toimialan standardointiryhmä –

 

sisään Uutiset
# fi
E
Seminaari säädösvalmistelusta
mennessä buildingSMART Finland | helmi 9, 2018