E
buildingSMART International Summitin kuulumisia
Rooma 27.–30. maaliskuuta

buildingSMART International Summit järjestettiin 27.–30. maaliskuuta Roomassa. Summittiin kokoontui kansainvälinen openBIM -yhteisö. Paikalla oli viime vuoden Montrealin Summitiin verrattuna selkeästi enemmän osallistujia, myös Suomesta. 


Pohjoismaalaisten ilonen joukko! Mukana Summitissa oli buildingSMART Finlandin ohella väkeä buildingSMARTin Tanskan ja Norjan Chaptereista sekä Ruotsin BIM Alliancesta

buildingSMART International Summitin kantavana teemana oli “Delivering a Diverse and Sustainable Future with openBIM". Kestävän kehityksen ohella Summitissa nostettiin esille naisten osallisuutta ja diversiteetin merkitystä.

Suomi oli edustettuna myös Summitin puheenvuoroissa. Pekka Virkamäki (ympäristöministeriö) esitteli uutta rakennuslakia ja Aarno Alanko (Helsingin kaupunki) Rava3Pro -kehityshanketta. Myös Markus Järvenpää (Granlund) ja Anna-Riitta Kallinen (Arkcon) pitivät esitykset. Puheenvuorot herättivät paljon mielenkiintoa Suomessa tapahtuvaan kehitykseen. Lisäksi Tomi Henttinen (Gravicon) toimi puheenjohtajana useammassa Regulatory Roomin sessiossa, ja esitteli miten käytännössä Suomessa tullaan vaatimaan rakentamislupahakemusten käsittelyä IFC-muodossa.


Aarno Alanko (vasemmalla) esitteli Tomi Henttisen johtamassa Regulatory Roomin sessiossa Rava3Pro -kehityshanketta. "IFC to become a mandatory building permit document in Finland” -niminen esitys veti huoneen täyteen kuuntelijoita. 

Lisäksi Solibrin Pasi Paasiala palkittiin buildingSMART Internationalin kultaisella ansiomerkillä tunnustuksena pitkäaisesta IFC-kehitystyöstä.


Paasiala (keskellä) vastaanottamassa kultaista ansiomerkkiä

Summitin tunnelmiin voi palata myöhemmin, kun buildingSMART International julkaisee oman koosteensa tapahtumasta sekä ohjeet, miten osallistujat pääsevät katsomaan tallenteita. Ilmoitamme jäsenistölle, kun bSI on julkaissut materiaalinsa. 

Seuraava buildingSMART International Summit järjestetään Norjan Lillestrømissa 18.–21. syyskuuta 2023. Nähdään siellä!

Tekstin kuvat ©Annina Lehikoinen


E
Metropolian Tietomallikoordinaattori, rakennusvalvonta -koulutuksen päätösseminaari järjestetään 27.4.!